Kameratstøtteleder ønsker Godt Nytt år og informer

Kameratstøtteleder ønsker Godt Nytt år og informer

01.01.23 21:44
av Helene Ranheim Skree

Kameratstøtteleder ønsker Godt Nytt år og informerer om 2022 og 2023. Vil takke alle som har bidratt med stort og smått igjennom 2022. Uten dere ville ikke: huset vært pusset opp, plattingen blitt bygget av midlene fra Gjensidigestiftelsen, spill & film rommet som også er bibliotek blitt mulig med midler fra Equinor og PS 3 med spill & filmer fra Ole Vikre, reparasjon av inngangsoverbygg, ugress bekjemping, garasjeoppdeling, fast lørdagskafe, strandrydding, arrangement og aktiviteter. 2022 var første året med Kameratstøtte leder i vår avdeling. Jeg har tatt Kameratstøtte kurs 1 og 2, samt gjennomført 3 samlinger i studiet Individuell Mentoring og Veiledning gjennom UIA og Nvio. Vi er også representert i AU til Veteranplan Rogaland nedsatt av Statsforvalter Bent Høie. Det har vært felles møter for alle kommunene og flere møter er satt i 2023. Veteranplan er endelig blitt satt på agendaen i fylket. I 2023 blir et spennende Kameratstøtte år. Jeg har med meg på laget erfarne Peter Wessel og vi samarbeider med avd Rogaland. Skal delta på Kameratstøtte ledersamling 13 -15 januar. Under årsmøtet som trolig blir tirsdag 7 februar på Aksdal vil jeg informere om Veteranplan og Kameratstøtte aktiviteter i 2023. Vi i kameratstøtte & avd Haugaland har fått tildelt midler fra Gjensidigestiftelsen til utstyr og dags eller overnattingsturer for veteraner og nærstående på DNT hytter. Vi har planlagt så langt destinasjonene Vibrandsøy, Sauda og Utsira. Håper på frivillige medhjelpere til å få gjennomført turene, eks transport av folk, henger og utstyr, lasting, lossing og rydding. Jarl-Oluf har søkt NVIO sentralt om aktivitetsmidler og fått godkjent flere av de. Årsmøtet vil da bli en gyllen mulighet til å få førstehånds informasjon og kunne påvirke aktivitetene vi vil ha i 2023. Vil benytte anledningen til å minne om muligheten for Familiemedlemskap for deres nærstående til 100 kr året. Flere medlemmer, mer aktivitet og midler, større tyngde i Veteranplansaken og som en bonus er det lettere å få midler med familie rettet aktiviteter. Gleder meg til å treffe dere igjennom hele 2023. Mvh Helene R Skree

Les mer
Avd Haugalandet med ny MC gruppe

Avd Haugalandet med ny MC gruppe

20.03.22 21:49
av Helene Ranheim Skree

Avd Haugaland har startet opp med egen MC gruppe i 2022 på Veteranhuset Haarfagre. Sitat primus motor og " grunnlegger " Jarl-Oluf Osland: Eg har et mål for «tur og kjøre»gruppa kommer opp til 10 personer med mc før sesongen starter (pr i dag er vi 7). Må legge til at det er gratis medlemskap inkl patcher, men du må være med i NVIO.

Les mer
Byfest 18.09.21

Byfest 18.09.21

19.09.21 21:39
av Helene Ranheim Skree

Nå fikk vi endelig luftet Roll-ups og Bannere her på Haugalandet. Vi var en fin gjeng som representerte avdelingen. Haugesund kommune valgte en litt annen måte å markerer åpningen av idretten. De ønsket å feire all frivillighet i kommunen. Stor kreditt til de for det. Vi fikk en utrolig god plassering i Vangen og været var på vår side. Så med den beste kaffen til den beste prisen og utdeling av slikkepinner til barn hadde vi jevnt strøm av folk. Selv om det ble utdelt få brosjyrer og pin. Ble vi sett og lagt merke til. Det å ha med Christian Nistad og Nistad kaffebrenneri var lurt. Han kjenner i tillegg "halve" Haugalandet.

Les mer
Veteranhuset Haarfagre = Frokost Spesial Kaffe

Veteranhuset Haarfagre = Frokost Spesial Kaffe

11.09.21 16:01
av Helene Ranheim Skree

Alle Veteraner får 15% i nettbutikken ( https://www.nistadkaffebrenneri.no/ ) Rabattkode: Haarfagre. Vi forsøker også å ha et lite lager for salg på Veteranhuset også med rabatt til 100 kr posen. Christian Nistad er ikke bare" Kaffenerd" som brenner for kaffe i sitt mikrobrenneri i Haugesund. Han har et stort hjerte for oss Veteraner. Vi blir sponset med gratis fersk brent kaffe til Veterantreffene våre.( Christian kan kontaktes også på mail: post@nistadkaffebrenneri.no)

Les mer
Fredsprisens bakside. NRK Radio. ØYEBLIKKET

Fredsprisens bakside. NRK Radio. ØYEBLIKKET

07.01.23 12:41
av Helene Ranheim Skree

Kokken som ble kriger. Krigen gir ham så store skader at det blir vanskelig å leve. Men for å bli trodd, må Ole Vikre saksøke Norge. Anbefaler å høre på Øyeblikket i Podkasten til NRK: radio.nrk.no/podkast/yeblikket. Samt lese artikkelen og se bildene: nrk.no/rogaland/xl/kokken-som-ble-fn-soldat-og-kriger-i-libanon. Mitt møte med Ole Vikre på Forsvarets Veteransenteret Bæreia Kongsvinger, satte spor hos meg. Motiverte meg til å begynne med Kameratstøtte arbeid.

Les mer
Familiedag på Veterandagen 8 mai kl 16.30.

Familiedag på Veterandagen 8 mai kl 16.30.

28.04.22 22:22
av Helene Ranheim Skree

Veteranhuset Haarfagre inviterer til Familiedag 8 mai kl 16.30. • Grilling, is, brus, kaffe og aktiviteter med premier. Gratis for alle Veteraner med familien og nærstående. Vi har avtalt med HOFF at skyssen kommer innom å henter veteraner kl 09.10 ved Veteranhuset Haarfagre. Etter den offisielle markering, blir det transport tilbake til Veteranhuset. For videre arrangement.

Les mer
Ole Vikre vant endelig etter lang kamp.

Ole Vikre vant endelig etter lang kamp.

10.09.21 19:08
av Helene Ranheim Skree

Det føles godt å bli trodd sier Ole Vikre etter å ha vunnet en 7 år lang kamp mot Staten og Forsvarsdepartementet. «Retten vil bemerke at det vil være tilnærmet umulig for saksøker å fremskaffe skriftlige bevis for hva som skjedde i Libanon i 1986. Det er i tilfellet Staten som må være nærmere til å fremlegge den type bevis, om man bestrider det saksøker forteller». Forsvarets forum har tidligere fulgt saken til Vikre, som på tross av fire spesialisterklæringer som konkluderte årsakssammenheng med tjenesten, fikk søknaden om kompensasjon avslått av Statens pensjonskasse. ( bilde lånt av Forsvaret forum og fotograf Krister Sørbø 29.09.20 ) https://forsvaretsforum.no/libanon-siops-veteraner/libanon-veteran-saksokte-staten-og-vant-i-retten/216489

Les mer
Følg med på Aktivitetskalenderen til NVIO.no

Følg med på Aktivitetskalenderen til NVIO.no

26.06.21 15:43
av Helene Ranheim Skree

Anbefaler alle veteraner å følge med på NVIO.no sin Aktivitetskalender. Der ligger mange aktiviteter og treff . Er en på tur, jobb eller ferie. Kanskje en ønsker å bli med på en aktivitet/treff fordi en er i en situasjon at det ikke er så enkelt å få det til. Her ligger mange flotte invitasjoner fra andre lokallag. Er en enestående, har få nærstående/familie eller med familie/nærstående.

Les mer
Veteraner hjelper Veteran med gratis ved.

Veteraner hjelper Veteran med gratis ved.

06.06.21 00:37
av Helene Ranheim Skree

Veteraner hjelper Veteran med ved fra Veteranhuset Hårfagre . Flere av våre medlemmer har brukt mange timer på å kappe og kløyve ved. Dermed har vi nå kunnet tilby veteraner på Haugalandet, et helt gratis hengerlass med ved tilkjørt. Vi har levert til flere veteraner på Karmøy og til Haugesund og Bømlo. Nå er flere veteraner på Haugalandet klar for en god vinteren i møte.

Les mer
17 mai sløyfe og pins

17 mai sløyfe og pins

21.04.21 10:19
av Helene Ranheim Skree

Vi fått et unikt tilbud til alle våre medlemmer fra Sylvsmidja, Voss (se bilde) Tar i mot bestillinger på post@haugaland.nvio.no (Trenger navn, adresse og antall) De som ønsker å sikre seg en slik 17.mai sløyfe må bestille den innen 27.april. Vi vil dagen etter sende samlet bestilling til NVIO sentralt, slik at den rekker å bli levert innen 17.mai. Betaling gjøres på faktura.

Les mer
Gave fra Skudenes & Aakra Sparebank

Gave fra Skudenes & Aakra Sparebank

24.03.21 20:47
av Helene Ranheim Skree

Tusen takk for gaven Skudenes & Aakra Sparebank. Her er gavebrevet ifra de til oss. Takk for innsats og engasjement som gjør Karmøy til et godt sted å bo. Som 'ein ekta lokalbank' setter vi stor pris på at folk i kommunen vår trives. Vi har gleden av å gi NVIO Haugaland en gave fra bankens gavefond på 3000 kr Beløpet settes inn på konto. Vi deler ut millioner Skudenes & Aakra Sparebank har alltid vært en viktig bidragsyter til utvikling og vekst i lokalsamfunnene på Karmøy. Det er bankens overskudd som gjør at vi kan dele ut pengegaver til foreninger og lag i Karmøy. Slik er kunde og bank gjensidig avhengig av hverandre #takkogværsågod.

Les mer

Kategorier